Påskens sista dagar.

1kommentarer

I söndags åkte vi (trots vinden och därmed kylan) till ett soligt Marseille med blå himmel. Synd att Mistralvindarna finns, kan man säga. Men vi vandrade runt i Marseille och turistade lite, och tog oss ganska snart ned till den gamla hamnen.


Jag och mamsen vid gamla hamnen i Marseille. Att jag har blivit så lång..!

Sedan tog vi en buss (förnuftigt nog, för fy vilken uppförsbacke) till basilikan Notre Dame de la Garde som ligger högt beläget i Marseille. Otroligt vacker katedral, otroligt vacker utsikt. Höll på att blåsa bort och fick hålla hårt i min lilla iPhone när jag skulle ta kort på utsikten, men det var värt det. Frös som en liten gnu mot slutet dock, så när vi kände oss nöjda med besöket tog vi bussen nedåt Marseilles gamla hamn, ånyo.


Var galet vacker utsikt från Notre Dame de la Garde! Riktigt fint väder förutom blåsten.

Vi slog oss ned på en restaurang för att äta lite pizza och sedan åkte vi hemåt, igen. Sedan var vi ute och åt på restaurang på söndagskvällen. Måndagen spenderades med lite mer guidad tur av Aix, shopping och orgelkonsert i Saint Sauveur. Häftigt om än väldigt kallt i katedralen. Sista kvällen spenderades på restaurang med god lasagne och gott sällskap. Igår kväll tog jag farväl av min kära mamma och bonuspappa. 

Idag har det varit skola och sedan gick jag hem för att äta lunch, plugga och städa. Är nästan klar med städningen (thank god) och ikväll ska jag på La Cave och språkcafé. Hoppas det blir mer lyckat denna gång!

1 kommentarer

Petra

07 Apr 2013 08:58

Åh men emsi.. Tack tack Taaack! :$ du är för fin.

Vilka vackra bilder alltså, det var ett bra tag sen jag läste bloggar huhu. Insåg just vad jag missat! Trivs du i el france? :) vad är det du pluggar till? Jag kommer inte ihåg om du har sagt det innan haha! Åh. Nostalgi. Jag MÅSTE besöka det landet! Ett som är säkert :) puss på dig!

Kommentera

Publiceras ej