Äventyr i Arles och fika times two.

4kommentarer

Vilken lång men fin dag jag har haft!
06:55 ringde klockan och jag släpade mig upp ur sängen, satte på mig tre lager kläder och begav mig ut i kylan med ryggsäcken packad och systemkameran med. Mötte upp Amanda och Jessica och så var vi på väg mot Arles!

Vid ankomst gick vi direkt till turistkontoret och hämtade en karta (bra grej). Vi gick runt och utforskade staden och besökte bland annat platsen där Van Gogh vårdades för sin avsaknad av öra. Spännande. Det blev sedan så kallt så att vi bestämde oss för att sätta oss på ett café och ta en varm choklad.


Chocolat Viennois. Onyttigt, men otroligt gott.

Och vilken fantastiskt god choklad det var, främst för värmen den gav, men även sockerkicken, naturligtvis. Påfyllda med ny energi och mysig kvalitetstid begav vi oss mot nästa anhalt; l'amphiteathre och theathre antique d'Arles. Väldigt fint och soligt, vi tog massa foton och beundrade de gamla ruinerna. Ska visa fler foton när mina bilder från systemkameran är överförda till datorn.

Efter det var det lunchdags, jag åt en Quiche Lorraine vilket var väldigt gott. Sedan satt vi där och pratade om allt och ingenting en bra stund, och begav oss till slut vidare mot nästa äventyr; cryptoportique d'Arles. Ett typ av torg under jorden sedan romartiden, vad jag förstod. På vägen vandrade vi dock längs Le Rhône och njöt av solskenet. Väldigt fint.


Le Rhône och lite av Arles. Finfint.
 
Le cryptoportique var häftigt, lite skrämmande också, var alldeles mörkt och tyst där nere, men spännande. Efter det var vi på väg mot bussen för att ta oss hemåt, men efter lite missöden lyckades vi missa bussen. Så vi gjorde vad vi svenskar gör bäst för att fördriva tiden; fika! Det blev två stora kakor för min del och lite illamående till följd. Nåväl. When in Arles och sådär.

Efter en bussfärd och 12 timmar av utflykt senare hoppade tre nöjda tjejer av bussen. Bra dag. Bra utflykt. Bra tjejer! Imorgon ska vi vara guider och gå runt i stan och lära oss massor. Senare under dagen ska jag tvätta och gå på filmkväll. Mys!

À demain!

4 kommentarer

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

14 Feb 2013 23:55

Du, den där chokladen såg otroligt god ut. Tänk inte på att den kanske inte är så nyttig - den är supernyttig för ditt inre välmående hihi:)

Men du är ju för go du, tack♥ Du är alltid så snäll och berömmer mina foton, det värmer. Men gamla saker är verkligen fint. Dock var det så kallt den dagen jag fotade dem att det mest blev hastiga foton. Vill åka dit en dag då det är lite mer behaglig temperatur och försöka igen:)

Haha, vet du, jag äger inte ens ett våffeljärn så troligtvis blir det nog inga våfflor detta året heller. Och en sådan apparat står inte direkt överst på min inköpslista;) Men den dag måste jag ju äga ett våffeljärn, kommer du på våffellunch då hihi:)

Stor kram på alla ♥ dag - som i och för sig snart är över nu.

Mlisen

15 Feb 2013 11:09

Åh, vilket fantastiskt äventyr!.. Och att det är på eget initiativ också - det gör det ju tusenfalt finare. Då märks det att det verkligen är något NI vill göra, för att upptäcka och uppleva. Låter så fint.
Tur att det är så lättillgänglig med resor också..!

Hur går det med vännerna nu? Är dessa två töser dem du umgås med mest? :)

ÅH, OREOSTÅRTA. Kommer du vara hemma då?

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

15 Feb 2013 19:08

Jag gillade verkligen filmen, men det är ju min åsikt, kan ju aldrig veta vad andra tycker:) men ta du och se den när du har tid:) Hur är det med bio där du bor just nu? Gott om biofilmer att titta på?

Hoppas du får en fin helg finaste Emma♥

Mlisen

16 Feb 2013 08:11

Gudja, det finns så mycket kärlek omkring mig, känner jag nu.. Jag får inte nog av det..!

ÅH, mys! När kommer du hem, alltså? Då kan vi kanske ses någonstans där?

Håll hårt i de som får dig att må bra! Amanda och Jessica verkar vara rediga töser! :*

Kommentera

Publiceras ej