Bland holländare och ärtsoppa.

1kommentarer

Imorse stod jag upp 04:00. Obarmhärtig tid, tyckte jag. Fast var lite mer humant än när jag åkte till Frankrike, när jag tvingades stå upp 01:45. Det var obarmhärtigt, for sure. Jag kravlade mig upp ur sängen, satte på mig massor med kläder, packade ned det sista och begav mig mot bussen till flygplatsen. Bussturen gick snabbt och smärtfritt, likaså incheckningen av bagage och boardningen. Första flygturen var en dimma när jag sov mestadels, men hann även äta en pain-au-chocolat och öva min franska med flygvärdinnor och flygvärdar. 


Frukost blev pain au chocolat. Nyttigt och stabilt. Eller? De hade faktiskt inga smörgåsar, skyller på det.

Jag konverserade med personalen på flyget då jag skulle mellanlanda i Amsterdam och Schiphol, en enormt stor flygplats. Hade 5 minuter på mig att hitta gaten innan boardningen skulle börja, var lite lätt stressad. Fick massor med hjälp och information av den gulliga gubben som jobbade på flyget och sprang bokstavligt talat till gaten. Hann precis komma dit och boarda först av alla. Någon där uppe gillar mig!

Väl på flyget konstaterade jag att holländska är fullständigt obegripligt men komiskt och att jag behövde sova mer. Så jag sov mer, fick lite nackspärr och landade till slut i Göteborg. Blev hämtad av min fina mamma och bonuspappa. Åt god lunch i form av ärtsoppa (svennefood at last!) och har nu packat upp, handlat en del nödvändigheter och krupit ned under en filt. Resten av kvällen stavas smörgåsar, leverpastej, vindruvor och mys. Ska äntligen få träffa pojken min, också! Åh, så underbart.

Men det kändes märkligt att åka ifrån Aix. Blev helt paff när människor faktiskt pratade svenska, i Göteborg. Tänker ut meningar jag ska säga på franska, fortfarande. Kanske är lika bra, ska ju tillbaka till fina Aix på söndag.
Imorgon blir det begravning och förmodligen massvis med kramar. 

Bisous. Tänker fortsätta tänka på franska. Muaha.
 

1 kommentarer

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

08 Feb 2013 11:04

Haha, kan tro att det är lustigt att höra så mycket svenska igen, jag tror du gör rätt i att hålla kvar vid de franska tankarna med tanke på att du snart åker tillbaka igen.

Neeeej Emsi, du får inte dö bara för att min hund är så söt hihi, men jag vet, hon brukar locka fram den där reaktionen;). Men hon har sina djävulssidor under den där söt heten ska du veta;)


Nej en Paris tripp är inte planerad just för tillfället, men jag vill hemskt gärna dit. Frankrike överhuvudtaget verkar vara ett himla vackert land och någon gång måste jag bara ta mig dit:)

Var rädd om dig fina, känns skönt att veta att du är i Sverige omringad av dina nära♥♥

Kramar

Kommentera

Publiceras ej