Helgens bravader.

3kommentarer

Helgen passerade fort! Förmodligen med tanke på att vi var i skolan i fredags. Vi lekte guider och hade det fint i solskenet. Efter det åt jag en gudagod baguettelunch med Jessica som sällskap. Sedan hade jag en seg eftermiddag och begav mig hem till Lovisa, Ellen, Wilma och Christine för tvätt/filmkväll. Känns som ett bra koncept det där. Ett stycke Pride and Prejudice, tvättar, godis, filtar och mys senare promenerade jag hemåt. Fin kväll!

För lördagförmiddagen hade jag storslagna planer; marknad. Jag, Amanda och Jessica strosade runt på marknaden ett bra tag och köpte på oss grönsaker och massor med god frukt.


Marknadsdags i Aix. Place de Richelme!


Jag hittade den största paprikan jag sett i mitt liv. Sött.

Efter en sväng på marknaden och telefonbolaget tog vi lunch. Subway. Så ofranskt det kan bli (fast nä, det involverar ju bröd), men så kan det gå ibland. Där satt vi i några timmar och efter det gick vi på tivoli! Fast vi åkte ingenting, hoho. Men vi tittade på sockervadd (aka barbe à papa), fotades med stora grodor och hade det trevligt.

På kvällen åt vi god sallad och goda baguetter och sedan skyndade vi iväg till kvällens biobesök; "Les Misérables". Väldigt fin film! En av de bättre jag sett på relativt länge. Efter det var man lite känslomässigt urladdad så jag gick och la mig. Skönt. Idag har jag gjort väldigt lite, städat och pluggat, redigerat lite bilder och tagit det piano. Ätit lunch och tänkte nu bege mig ut på en liten promenad. Så får vi se vad som händer ikväll! 

Imorgon ska jag träffa min fransyska om hon inte ditchar mig. Spännande. Och hålla en presentation i skolan. Wish me luck!
À demain.
 
JUST DET! Jag har bokat resa till Paris som kommer fungera som avslut på min vistelse i La France med min fina vän Frida. Fantastiskt bra. Dagens bästa. Längtar!

3 kommentarer

Mlis

17 Feb 2013 18:41

Åh, låter som den perfekta blandningen mellan aktivitet men ändå avslappnat mys och trevligheter. Bekvämt, liksom!

Och vilken härlig paprika! Påminner mig om när jag hittade jättelöken.. ;)

Åh, baguettelunch. Jag får inte nog av hur du talar om det, jag är så avis. Själv ska jag äta svensk baguettemiddag nu. Tehe. Surdegsbröd, förvisso. Men inte franskt.

sv: Åhja, så jag längtat efter afternoon tea:t. Och det uppfyllde faktiskt mina förväntningar hela vägen. Mycket gott.

Jag veeet att du ska till Paris, WOHO! Precis som jag. Fast efter mig. Åh, så underbart, förstår att du längtar..! 15 maj, va? Jag vill jättegärna komma till Strömstad. Det är definitivt min tur nu, tycker du inte?
Skulle du vilja ha emot mig en helg/några dagar?

Mlis

18 Feb 2013 09:15

Book In Bar, ja, ni verkar ha blivit värsta stammisar där! Fast sedan klart, eftersom det var där du fick nys om fransyskan så verkar det som en klockren mötesplats.. :) Vad kul det kommer bli, tror jag! Jag hoppas ni blir goda vänner och på det kan lära varandra en massa..!

Jag kommer gärna i juni! Ska också kolla upp det - tror jag får sommarlov den 5:e juni.
I slutet av maj, har du mycket installation och catching up to do, förstår jag? :)

Frida

19 Feb 2013 18:26

Längtar såååå!!

Svar: Me too love, me too!
ailescourageux.blogg.se

Kommentera

Publiceras ej