J'ai passée une bonne journée!

2kommentarer

Idag har det varit fullt upp! Dagen började med en visit på telefonbolaget för att fylla på mitt kontantkort. Sedan handlade jag lite mat och sedan var det dags för mig och Amanda att gå på upptäcktsfärd till en kyrka och ett museum vi ska redovisa om nu på fredag. Så vi kikade lite där och sedan var det lunchdags - blev en pajbit på boulangeriet nära skolan. 

I skolan mötte vi upp vår lärare och begav oss sedan på en guidad tur av några delar av staden. Bland annat fick vi veta en hel del om Pavillon (de) Vendôme! En väldigt fin plats, och det var väldigt intressant att lyssna på vår guide! Förstod i princip allt hon sa, var helt fantastiskt. Haha.


Pavillon Vendôme i solskenet.
 
Efter den guidade turen skulle vi gå på tipspromenad i kylan (för trots solskenet var det väldigt kallt) så vi var lite busiga och spenderade en hel del av tiden på ett café där jag tog en varm choklad. 

Efter skolan stundade nästa äventyr; cours patisserie de Provence! En provencalisk dessertkurs, typ. Vi tog oss hem till en liten fransk dam (som visade sig vara vår klasskamrats värdinna, lustigt nog) och så gjorde vi två desserter. Ska få recepten, minns inte vad desserterna kallades. Men det var ganska gott, och intressant! På kursen träffade vi även en engelsk, otroligt söt liten tant som också deltog. Var en väldigt trevlig kväll som avslutades med en hastig promenad till busshållsplatsen pga kylan. Är så roligt att träffa så många olika människor av olika nationaliteter..!

Nu sitter jag här hemma och har precis ätit lite. Ska försöka lägga mig tidigt ikväll för imorgon går bussen 07:55 mot Arles! Jag, Amanda och Jessica ska ge oss ut på äventyr. Blir spännande! Imorgon är det Alla Hjärtans Dag, också.

Allt som allt har jag det himla fint. Hörs imorgon!

2 kommentarer

Mlisen

13 Feb 2013 21:56

Är det äventyr på egna initiativ ni gör imorgon, eller enligt skola? Tihi, låter riktigt kul i alla fall!
Och vilken fin bild..! Du ser ut att ha haft en toppendag..!

Middagen gick fenomenalt bra! Eller, var riktigt mysig. Jangi är IT-konsult, så jo, han har koll på allt vad elektronik heter. Bra vän där!

Åh, vilken spännande semel-idé Ellinor har! Ingen övre lock? En sådan vill jag smaka!

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

14 Feb 2013 00:43

Tänk vad mycket du får vara med om, hihi, berätta med om de där desserterna!!

Ja men nomnom på grillad kyckling alltså. Extra gott är det att grilla den vid havet, det blir något speciellt då.

Hihi, tur att jag inte är ensam om att gilla bubbelgum parfymen, verkar inte vara så många som känner till den.

Japp, pannkaksdagen var det samma dag som semmeldagen - undra varför de är på samma dag?!
Just det ja, våffeldagen. Länge sedan jag åt våfflor får jag erkänna.

Stor kram♥

Kommentera

Publiceras ej