Sverigevisit och på resande fot.

2kommentarer

Nu är jag tillbaka i Aix efter en kort vistelse (verkligen snabbvisit, hann knappt inse att jag var där förrän jag åkte hit igen) i Sverige. 
På fredagen gick jag på begravningen. Den var vacker, otroligt jobbig och glädjande på samma gång, ungefär som jag hade förväntat mig. Det blev så otroligt verkligt när jag såg den vita kistan med röda rosor på, att mormor inte längre finns här. Var en hemsk men nödvändig insikt. Var fint att få lite avslut, och att träffa alla släktingar och familj. 


Vackert blomsterarrangemang som vi hade beställt. Vila i frid, älskade mormor.

Efter begravningen var jag helt otroligt slut. Med runt 12 timmars sömn på två nätter och ett antal tårar senare var jag mentalt såväl som fysiskt dränerad. Låg under en filt resten av dagen med hjärtat mitt och såg på film, åt goda smörgåsar och sov. Hyrde mer film på kvällen och hade det fantastiskt mysigt med pojken min.


Så här kan jag se ut vintertid när jag bara går runt och myser hemma. Gosigaste tröjan.

På lördagen vaknade jag upp med hjärtat, sedan åkte han och jobbade. Jag åt frukost, träffade himla fina Frida över en fika och hade det väldigt trevligt. Sedan var det mer fika på gång, fast med pappsen och min bonusmamma. Vi hade det himla trevligt, vi också. Sedan var det dags att åka hem och packa det resterande, umgås med mamma och bonuspappa och hjärtat mitt. Vi såg lite film och åt en del godis. 


Svenskt lösgodis. Så himla bra. Passade på att köpa en hel del när jag ändå var hemma. Lika bra. Nom.

Sov två timmar och sedan körde Christoffer mig till flygplatsen. Lite tårar och en tolv timmar lång resa senare var jag framme i Aix. På vägen hann jag bland annat sova sittande, vara arg på förseningar och flygresor, oroa mig lite och äta en god kanelbulle. Hittade även en riktigt söt resekompanjon på flygplatsen, hjälpte nämligen en kinesisk dam att komma till Aix. Hon var så tacksam för min hjälp och gav mig choklad då hon tyckte vi skulle fira det kinesiska nyåret. Hon gjorde min i övrigt jobbiga dag tusen gånger bättre. Finns många fina människor därute.

Kanelbulle från Espresso House. Good stuff!

Annars? Idag har jag handlat, varit på Book in Bar och ätit scones med Amanda och Jessica. Var fint, vi pluggade och sedan begav vi oss mot skolan. Väl i skolan pratade vi lite och talade om veckans fokus; Aix et le Pays d'Aix. Ska bli spännande! Vi ska bege oss ut i Aix och utforska, agera guider och ha det trevligt. Till helgen blir det förmodligen utflykt till destination unknown än så länge. Blir en bra vecka, detta!


Scones och chaite tidigare idag. Himla gott!
 
Nu tänkte jag läsa lite i en fransk bok vi fått, frivilligt. Duktigt värre. Bonne soirée!

2 kommentarer

Mlisen

12 Feb 2013 09:07

Förstår att det har varit mycket upp och ned nu när du har varit hemma - lättnad och mättad saknad i samband med sorg. Helt utmattande, förstår jag. Men så fint att du fått spendera så mycket tid med Christoffer, så som du saknat honom! Det måste varit supermysigt..!

Kanelbullen såg inte NÅDIGT god ut. En sådan måste jag ha. 7Eleven? Galet! Fyllninggggg..!

Och scones, så gott. Är det dyrt där? Jag ska på afternoon tea med Jangi på lördag, och det ser jag fram emot en massa-massa. Så ska jag också få scones, minsann..!

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

12 Feb 2013 18:53

Men mums, vart hittar man det där godiset? (syftar mest på kindergodisarna).

Vilken väldigt fin dekoration ni beställt till din mormor.
Förstår att du inte orkade så mycket mer efter begravningen, helt naturlig reaktion.

Sant, man ska inte träna när man är sjuk, varför har jag så svårt att inse att det där gäller mig också. Men jag åkte dit, blev sämre:(
Hoppas jag lär mig av misstaget nu bara;)

Tusen kramar

Kommentera

Publiceras ej