Uteserveringar, fettisdagen och spontanitet.

3kommentarer

Idag har varit en himla bra dag! Började med skola där vi förberedde små presentationer vi ska hålla på fredag. Vi fick olika ämnen gällande Aix och historiska platser som vi ska berätta om för gruppen, vi ska alla vara små guider. Intressant och roligt! Våra guidade turer tar plats på fredag. Spännande.

Efter skolan åt vi lunch och jag och Jessica bestämde oss för att kolla upp lite busstider och sedan sätta oss på en uteservering. Det var sååå varmt och skönt! Frös inte det minsta, vilket var helt underbart. Uteservering med sol i februari; inte illa.


Uteservering. Så fint väder.

På uteserveringen beställde vi lite dryck och njöt av solskenet. Sedan mötte vi upp Amanda och begav oss på semlejakt; eller ja, Amanda och Jessica gjorde. Personligen avskyr jag semlor, så jag köpte en brownie istället, som tyvärr blev en besvikelse. Men Amanda och Jessicas semlor gjorde succé, trots avsaknaden av mandelmassa. Semla gone francais!

Sedan hängde de lite här i vår ödmjuka boning avec moi, vi satt och pratade och hade det mys. De gick för en liten stund sedan, så nu sitter jag och överväger att göra lite läxa. 


Glömde ju berätta en väldigt viktig grej! Jag har idag bokat en dejt med en fransyska på måndag nästa vecka..! Förstod nästan allt hon sa när vi talades vid via telefon och förhoppningsvis kommer jag lära mig lite av henne. Ett utbyte ska det bli, hon lär mig lite franska och jag lär henne lite engelska. Win-win! Spännande, spännande.

Nu ska jag göra lite nytta. A demain!

3 kommentarer

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

13 Feb 2013 02:51

Vad roligt. Du blir nog en perfekt lärare:) Hoppas hon kan lära dig ett och annat också.

Hihi, du skulle käkat pannkakor istället, var visst den dagen också:S Haha hur ska man hålla reda på alla kak och bulldagar;)

Tack:) Ja men jag tyckte att isbjörnen blev ett perfekt motiv där i snön - i brist på annat så tager man vad man haver!

Puss och kram♥

Mlisen

13 Feb 2013 08:51

Åh, så spännande! Hur kommer det sig att ni fick kontakt? Är det mest för att lära varandra, alltså? Träffades ni på en hemsida?

Och semlor i Frankrike, förutom mandelmassan - ser de ut som vanligt? Tehe, så spännande.

Jo, verkligen! När vi kan matcha in våra föreläsningar till samma dagar/tider, då är det mycket hjälpsamt att ha en pusskamrat i samma byggnad. Tyvärr händer det inte alltför ofta..

Jo, Espresso House finns. Men de är ju vrååldyra. Men där får man i alla fall bulle, kan jag tänka mig (är sällan där inne).

20 euro???

Mlisen

13 Feb 2013 15:22

Gud, vad modig du är! Bara ringa sådär. Det är min Emsi, det ;) Jag tror absolut det kommer löna sig..!

Jag gillar semlor, men bara när jag får göra dem själv..! Det ska inte vara mandelmassa i (euk), det ska vara blåbärssylt. Alternativt vaniljkräm. DÅ gillar jag dem. Men inte så ofta heller - gärna en eller två per år.. ;)

Det är nog mer kulturen man betalar för när man är på Book in Bar, haha.

Kommentera

Publiceras ej