Bland franska läkare, bebisar, mediciner och vindruvor.

0kommentarer

Imorse vaknade jag med feberfrossa, yet again. Quelle horreur. Kände att jag hade fått nog så jag pallrade mig upp och gick till doktorn lite halvt yrslig och feberpåverkad. Lyckades hitta dit och anmäla mig och satte mig därefter och väntade runt 40 minuter på läkaren. I väntrummet var väääärldens sötaste lilla franska bebis på runt två år tror jag, en liten flicka med stora, bruna, fina ögon och världens gulligaste kläder. Jag blev kär.
När läkaren väl kom verkade han ha svårt för att uttala mitt efternamn (liksom receptionisten) så när han ropade på mig var det bara "mademoiselle là-bas". Gulligt. 

Förklarade att jag var svensk och inte kunde så bra franska, men han berömde mig för min franska. Jättetrevlig och tillmötesgående läkare! Så undersökte han mig lite och frågade mig om jag alltid är så blek. Jotack, fast kanske är lite värre när jag är sjuk, ser hemsk ut och kallsvettas. Han förstod att jag hade väldigt ont i halsen när han kände på min stackars svullna hals och ordinerade antibiotika, smärtstillande och någon form av inhalator för att öppna upp luftvägarna lite. Tre dagars vila från skolan fick jag intyg för också, vilket ju är galet tråkigt. Inte intyget, alltså, men det här med att missa tre dagar i skolan är ju himla tråkigt.


"Lilla" smärtstillande tabletten. 1000 mg, kan tas 4 gånger om dagen alltså 4000 mg. Crazy!

I skolan hade de bytt dag på en utflykt också så att den infaller nu på onsdag (alltså kommer jag missa den) istället för den 15:e februari. Logiken där vet jag inte var den är, men ja... Inte så mycket att göra åt. Är man sjuk så är man.
 
Nu har jag precis ätit lite goda smörgåsar (inhandlade vindruvor för att jag tyckte synd om mig själv) och knapprar ihop det här lilla inlägget. Snart ska jag pallra mig utomhus för att handla med Hedvig och Helena. Grymt tråkigt att jag har varit sjuk när Helena, Hedvigs vän, har varit här. Har varit en enda feberdvala sedan hon kom, ungefär.
Om jag har lite tur så är jag pigg och kry på fredag, då min älskade Ellinor kommer hit på besök! Längtar.


Älskade vindruvesmörgås. Omnomnom.

Vill vara pigg och alert när min fina vän kommer hit, ju! Ska hålla alla mina tummar och tår. Nu ska jag börja läsa min andra bok här i Aix, "To Kill a Mockingbird" och försöka sluta hosta. Ha en fortsatt trevlig måndag! Cheers.

Kommentera

Publiceras ej