Gateau au chocolat de la maison

5kommentarer

Just det! Glömde visa er vad jag och tjejerna i min grupp mumsade på när vi var på Orienthe (stället där man kan dricka te, sitta på kuddar, skippa skorna och röka vattenpipa om man så behagar) häromdagen; den berömda chokladkakan! Vi drack te och åt chokladkakan som serverades med grädde och glass, kolasås och strössel. Här sparar man inte på krutet, nej..!


Ett rött te jag beställde som var gott.


Den omtalade chokladkakan.

Den var faktiskt väldigt god! Den var ju inte svensk kladdkaka men den var himla god, väldigt chokladig och inte fullt så söt som kladdkaka i Sverige. Kolasåsen var en spännande ingrediens men var helt okej, hade kunnat överleva utan den. Var dock väldigt gott med glass till, grädden kunde de också skippat. Den var god, men min jakt efter den perfekta efterrätten här i Aix fortsätter (för Oreo Double Stuffed räknas ju faktiskt inte, tehe...).
 

5 kommentarer

Anonym

28 Jan 2013 19:08

Bra att Emsi kunde pallra sig till läkaren, tycker Mlis. Så kanske det händer grejer och Emsi kan komma tillbaka till skolan snart igen :) Var det inte svårt att förstå läkaren och tala med honom (tänker medicin-termer på franska, hmmm?)...?

Och åhå, vindruvorna får följa med hela vägen till Aix, minsann. Inte går det att skilja Emsi från druvmackorna.

Åh, chokladkakan såg inte fel ut! Jag hade nog också skippat kolasåsen och grädden. Och den är ju inte precis som fåtöljens, haha.
För övrigt smakar den NÄSTAN lika gott som på plats. Men jag tror det är för att miljön gör mycket. Jag skulle emellertid ALDRIG äta den kylskåpskall - jag tar ut den några timmar innan så den blir rumstempererad och gosig.

Och ja, jag ser massvis fram emot KBT - och än mer Marieke. Och du har rätt, Bob heter han! Imponerad Mlis :D

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

28 Jan 2013 22:01

Bra av dig att du kom till läkaren. Men du, förstod du något av vad h*n sa? Haha, ibland förstår man ju inte ens läkarna här i Sverige^^. Nu får du fortsätta att krya på dig. Och du, klart man inte kan rå för om man blir sjuk.

Hihi, ja men snabeldrake är väl ett sötare ord än dammsugare åtminstone, jag gillar gulliga saker tss.

Gott med fika. Jag har väldigt svårt för kladdkaka och sådant som är för sött. Men det ser ju alltid så gott ut. Hoppas du hittar det ännu mer perfekta fikat under dina dagar i Frankrike:)

Massa kramar♥

Mlisen

29 Jan 2013 07:28

Det är en högstadieskola - jag ska följa klass 8B från 8-15, hela dagen lång. Med alla lektioner. Åh, så kul, tihi! :D

Vad duktig du är som tar dig runt så smidigt. Kan inte hjälpa att bli hutlöst avundsjuk på dina förmågor och möjligheter..!

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

29 Jan 2013 14:48

Då har jag ännu en sak att beundra dig för - att du vågade besöka en läkare i ett annat land men ändå förstod vad han sa! Imponerad av dig blir jag:)

Hihi ja mina tofflor är som mysiga och goa. Fick dem i julklapp:)

Vill också kunna tycka om sötfika ju!

Kramar♥

Mli

29 Jan 2013 15:39

Ja, precis. Det är dynamiken i grupperna samt beteendens funktion i grupp som jag ska observera. och sedan skriva uppsats på. Tihi. Imorgon bär det av. Däremot är det långt bortåt hellskotta, så jag måste upp supertidigt. Men det är det med all sannolikhet värt ^^

Kommentera

Publiceras ej