Lundi et des devoirs.

2kommentarer

Idag är och har det varit måndag. Dagen började med sen frukost (tröttmössor från gårdagen, jag och Hedvig). Denna följdes av lång och varm dusch för min del, och sedan en liten sväng på stan för lite handlande. Mat och sånt där nödvändigt! 

Hem igen och lite lunch, sedan bar det av mot skolan. Dagens tema var verb i dåtid, lagom spännande om än fullständigt nödvändigt. Man glömmer bort så otroligt mycket grammatik, tycker jag! Vi fick massor med läxor (okej, var ett papper med verb och en skrivuppgift, men kändes som mycket på en kväll!).

Hemma lagade vi mat, pratade lite via telefon med vår hyresvärd och skypade lite med våra familjen där hemma. Därefter har kvällen spenderats med lite godis och musik. Vi upptäckte även att vi fått varsitt checkhäfte från den franska banken här, lite tufft ändå!

Imorgon ska vi upp tidigt för skola på förmiddagen och senare på dagen blir det nog lite homework, fika och biobesök på kvällskvisten.


Här är min lilla söta maskot som jag fick av en kär vän. Den följer med mig på alla mina äventyr!


Den här lilla souveniren vann jag för att jag var duktig och kunde en fråga efter besöket på Fragonard.

Nu skypar jag med pappsen och ska nog snart gå och lägga mig, tidigt upp imorgon för l'école! 
Bisous et a demain.
 

2 kommentarer

Mlisen

15 Jan 2013 13:15

Maw, vilken söt nalle! Har du fått den från Annie? Säker på att den gör dig mycket tryggare, sötnos, och det behöver du! Krama om den hårt och tänk på alla som älskar dig.

Jag är verkligen SÅ avundsjuk på dig. Är jättesugen och saknar att läsa fransk grammatik, och läsa franska. Har redan börjat tjata på Martin om att få åka till Paris igen, tehe..

Ååh, synd att din kommentar inte postades.. hade gärna velat läsa den..!
Men mina favoritsaker var definitivt crêpesen. Och alla vackra franska balkonger..! Och alla kärlekspar, Triumfbågen (för att vi gick förbi den varje dag..!) och den vackra atmosfären.. Åh. Och allt franskt tal. Jag älskar verkligen franska.

Skype-dejt! Åh, jag kan nog lite på torsdag eftermiddag (mellan 13 och 15) eller fredag samma tider. Alternativt fredag kväll.. ^^
Eller nu ikväll? Hör av dig, fina!

Emelie

15 Jan 2013 18:05

Haha, jag är verkligen lättcharmad, jag! Ge mig bara lite kladd, så.. ;) Fast om jag hört rätt om din knott så äter väl han upp Maraboun snarare än du, haha!

Verkligen varm och fin gåva, nallen. Jag förstår att den ger dig mycket. Som min Emsi-apa. Då går det inte att vara ledsen, när man kan krama något varmt och gosigt..!

En galette, alltså? Så du blev inte heeelt avskräckt den där gången du tyckte det var horribelt oaptitligt? :P

Kommentera

Publiceras ej