Besök, instagrambomb och påskhelgen

1kommentarer

I torsdags kom de fram (efter 16 timmars resande pga förseningar) till Marseille; min mamsing och min bonuspappa! Åh, så glad jag blev för att återse dem (även om det inte var så längesedan vi sågs). Kändes lite surrealistiskt att de var här, i Aix. Första kvällen gick vi på restaurang och njöt av god mat, sedan var de ganska trötta, förståeligt nog, så då återgick de till sitt hotellrum och jag till min lilla studio.

Långfredagen, däremot! Då gick vi upp och möttes vid Rotonden för dagens äventyr; en guidad tur av Aix och allt som hör därtill. Vädret var förvånansvärt härligt, det stod att det skulle vara molnigt och tråkigt, men det var riktigt varmt och skönt och solsken.


Jag och mamsen. Finaste mamma.

Vi traskade runt stan och jag guidade lite efter min förmåga. I princip hela staden hann vi med. Vi betraktade bland annat Saint Sauveur.


Saint Sauveur i solskenet. Vacker katedral.

Sedan var det dags för lite lunch. Det blev baguetter (från Jacobs, naturligtvis) för mina besökare och en god sallad med delar av baguette till, för min del.


Extremt god fetaost.

Senare på kvällen begav vi oss till Pasta Cosy för fint restaurangbesök. Jag blev bjuden (så snällt!) på finmiddag och den godaste efterrätten jag någonsin ätit, ungefär. Helt fantastiskt underbart god! Var hallonpuré (låter inte så amazing men jag lovar, det var sjukt gott!) med vit choklad-crousti, smakade typ som smält vit choklad med krisp i, med hallonpurén till var det svårslaget. Smakade även på Lennarts efterrätt, var chokladmousse som smakade som nutella med krisp i, med kokoskräm med krisp i till. Dog efterrättsdöden.

Maten. Väldigt god, den också! Hann tyvärr inte fota efterrätten.

Gårdagen, lördag och påskafton började i tron om att vi skulle åka till Marseille. Dessförinnan skulle vi dock på marknad. Jag var glad och relativt pigg, påskafton till ära!


Påskaftonsutstyrsel.

Marknaden var livlig och speciell, som vanligt. Jag köpte mig en fransk film och vi köpte tillsammans frukt, ost och grönsaker inför lunch och kvällens middag. Vi kände dock hur Mistralvindarna blåste, så vi kände att det vore riskabelt att åka till Marseille. Dessutom var mina fina besökare lite trötta, så vi stannade i Aix och myste. Men inte mindre mysigt hade vi för den sakens skull, inte! Vi hade pique-nique i La Torse och sedan spatserade vi ännu mer i staden och upptäckte det vi inte hade upptäckt ännu.


Blommor på marknaden. Finfint.


Pique-nique-upplägget i parken La Torse. Här satt vi ett bra tag och åt i solen. Mysigt värre.

På kvällen hade vi bestämt oss för att äta baguettemiddag med tillhörande god sallad hemma hos mig. Sagt och gjort så dukade vi upp fint och firade påskaftonskväll med god middag och efterrätt i form av godsaker som pain au chocolat för dem och för min del delar av mitt påskägg som de hade med sig (hur fint?). Naturgodis, så gott!


Uppdukat för middag. Baguetterna fick inte plats på bordet, haha.

Idag ska jag möta upp dem och så ska vi eventuellt åka till Marseille eller Saint Victoire. Lite oklart ännu, vi får se vad vi hittar på. Blir nog himla bra, vilket som. Jag är så glad att de är här!

Och glad påsk på er, förresten! Joyeuses Pâques à tout le monde!

1 kommentarer

Mlisen

31 Mar 2013 13:41

Har ju givetvis följt allt detta på instagram, men härligt att få det återberättat i lite mer text!
OM NÅGRA TIMMAR KAN JAG OCKSÅ ÄTA FRANSK BAGUETTE. Hihihi. Kan inte sluta vara så glaaaad..!

Saint Saveur är jädrigt vacker, må jag säga. Påminner lite om en mindre version av Notre Dame (för visst är den mindre?).

Vilka är dina favoriter av naturgodisarna? Själv är jag inte så förtjust i naturgodis (föredrar vanligt lösgodis, gillar typ bara en eller två sorter av naturgodis), men Martin är helgalen i det!

Bananpannkakor är inte så svårt att göra! Kan du nog trixa ihop i Aix, till och med. Tehe.

Kommentera

Publiceras ej