Klassisk söndag.

6kommentarer

Något jag tycker är fint är att jag har rutiner här, i Aix. Det får mig verkligen att känna mig hemma. På söndagar, de senaste åtminstone, har jag städat, pluggat, ätit gott och tagit det lugnt. Idag är det en klassisk sådan söndag; utanför blåser det och är grått, och jag har precis ätit frukost (12:51). 

Gårdagen var fin. Den började med lite shopping och promenad för min del, sedan mötte jag upp Laura (min franska kompis) för att "boire un verre" i solskenet. En del babbel, språkliga missförstånd, skratt och språkutbyte blev det, himla trevligt. Vi satt i solskenet, drack våra drycker och betraktade ett antal musikanter spela på Place de la Mairie. Vi har lite planer framöver som jag ser fram emot! Fick även en öppen inbjudan att besöka henne på Korsika. Inte helt fel..! Sedan tog jag farväl av Laura och gick för att handla lite presenter till födelsedagsbarnen!


Aix igår. Så himla fint överallt här, som taget ur en saga.

Ty eftermiddagen och kvällen igår spenderades nämligen genom att fira Wilma och Lovisa som fyller år! Vi grillade (första utomhusgrillningen för i år, mh-hm!), åt massa grillmat och sedan efterrätt; glass med hemmagjord chokladsås, banan, grädde och strössel. Mätta och belåtna var vi sedan. Vi sjöng för födelsedagsbarnen och firade ordentligt. Senare på kvällen kom fler klasskamrater och firandet fortsatte tills natten. Jag gick dock hem i hyfsat god tid och var snäll mot min förkylning och sov så gott, så gott.

Idag är jag seg. Beror nog på att jag vet att det väntar massa måsten idag; plugga, packa inför min lilla hemvisit, städa och sådant roligt. Nåväl. 
Bonne journée.

6 kommentarer

Mlisen

17 Mar 2013 13:21

Åh, så fint du och Laura verkar haft det! Ett glas att dricka ut i solskenet, minsann, vad fick det bli? Är det vin som fransmännen dricker så ofta, även mitt på dagen? *stereotyp-skadad*

Fyller både Wilma och Lovisa ut på samma dag? Grillat som är något av det godaste som finns! Och efterrätten låter lite som mariesviss, förutom mariekexen, tehe.

Noomi

17 Mar 2013 16:48

Emma, du är underbar!

Pussar & Kramar
Din Linnea

Noomi

17 Mar 2013 20:04

Åh, Emma. Tack. Du värmer alltid mitt hjärta!
Hur länge ska du vara i France? Är det pluggar du gör? :)

Jag försöker gå lite i skolan, jobbar lite i hemtjänsten, fotar, flyttar hemifrån och tar studenten. Jag känner att livsenergin börjar återvända med ljuset.

Hoppas du mår bra!
Kärlek

Noomi

17 Mar 2013 21:54

Det låter helt underbart!

Jag ska flytta till en liten två i Göteborg, dock bara tillfälligt men det ger mig tid att hitta något annat. Planen är väl att efter studenten jobba lite, fota mycket, försöka träffa vänner och må bra. Hitta tiden att läka.Till hösten vill jag resa till en vän i Rumänien och arbeta som volontär bland romer.

Nästa höst kommer Jenny tillbaka till Göteborg, och då ska vi läsa tillsammans till undersköterskor på komvux eftersom ingen av oss blir klar med gymnasiet. Känns som en fin lösning.

Stor och varm kram till Dig

Mlisen

18 Mar 2013 14:43

Haha, ja, Martin är innovativ (men klockren) han! Nomnom, hans curry.. Och tack och lov hade vi ju kirurgtejp, så hans fingrar gjorde inte ont länge :)

Alla dricker kaffe här på universitetet också. Däremot tror jag aldrig att jag kommer bli en del av den kulturen, eftersom det verkligen inte går ned för mig.. Ah, te fungerar bra!

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

21 Mar 2013 13:46

Hej vännen!
Vet inte om min senaste kommentar kom fram till dig för det har varit så struligt med alla kommentarer, men sak samma.

Fint att du känner att du hittat rutiner i Aix, hur lång tid är det du har kvar nu. Läste något om att du gjort hälften ungefär? Eller är jag helt ute och cyklar.

Underbart att du fick ett par dagar hemma i Sverige nu och vilket påskägg du fick i år då:) Mums:)

Stor kram

Kommentera

Publiceras ej