Lyon: Dag 1

0kommentarer

Vi begav oss förväntansfulla till Lyon på måndagen. En tågresa, en metrotur och en lååååång backe senare var vi uppe på toppen av Lyon där vårt hostel låg. L'auberge de jeunesse. Backen upp var helt fruktansvärt lång och brutal, men bra motion. Väl uppe insåg vi att det var mödan värt; utsikten var nämligen himla, himla fin!


Utsikt från L'Auberge de Jeunesse.


Första anblicken av Lyon.


Lovisa, Amanda och Jessica som var nöjda över att vara uppe på toppen!


Klassen pustar ut.


Celine var lika positiv och glad som vanligt. Fina Celine, hon är en bra lärare hon.

Efter vi hade packat upp och installerat oss lite väntade lite äventyr, vi skulle utforska Les Etats Unis och väggkonsten av Tony Garnier, känd arkitekt och konstnär från Lyon. Så vi begav oss återigen!


Framme vid målet kände Amanda, Ellen och Anneli för att leka Charlie's Angels en smula.

Vi beundrade Tony Garniers konst och hans plan för den perfekta staden. Märkligt men väldigt fint museum under bar himmel! Inte likt någonting jag beskådat förut. 

Har ett antal bilder härifrån men nöjer mig med de två jag tyckte var finast! Väldigt spännande att man målade direkt på väggarna, livligt och fint kvarter. 


Wilma var fin i eftermiddagssolen.


Ellen frös, och Christine också, men Christine fick inte vara med och leka. Hoho.


Ellen poserar med le Chupa-Chup.


Fångade rara Maria på bild!

Och efter detta var vi alla himla trötta. Jag, Maria, Manda och Jessica gick på jakt efter restaurang och hittade en liten trevlig italiensk sådan där jag beställde en ofantligt trist och intetsägande kycklingsallad. Tur att de andra beställde pizza och det blev över en del. Nom. Efter detta gick vi upp för den hemska backen och landade på hostelet. Blev lite godishäng och trevliga samtal, och sedan somnade jag fort, helt utmattad.

Innan dess hann jag dock göra en liten observation...


Fransmän och engelska. Roligaste grejen. Breakfats. Remenber. Forbiden. The list goes on. 
Detta fungerade som godnattsaga. Bonne nuit!

Kommentera

Publiceras ej