Marseille och vårvindar friska.

3kommentarer

Idag begav vi oss till Marseille; jag, Anna, Ellen, Jessica och Manda! Det kändes redan när jag gick genom ytterdörren att Mistralvindarna blåste här i Aix, och jag funderade på hur illa det skulle vara i Marseille, som dessutom ligger vid kusten. Svaret, fick jag reda på när jag kom fram, var 16 m/s. Brutalt värre.

Efter en blåsig promenad hittade vi till en liten restaurang där vi alla var glada över att få värma oss och få i oss lite mat. Jag åt god kyckling med provencalisk sås och ris. Vi måste ha suttit där och pratat och haft det trevligt ett tag för plötsligt var klockan mycket! Då gick vi på en liten shoppingrunda. Jag hittade ett par jeans på Pull and Bear, trevligt. Efter det var klockan dags att bege sig hemåt. Så vi hann inte med så värst mycket, men var riktigt trevligt ändå! Marseille ligger ju så nära så vi lär ju hinna dit några gånger till innan det är dags att ta farväl av Aix.


Jag imorse.
 

Jag och Ellen i ett blåsigt Marseille.
 
Tyvärr var det så himla blåsigt och kyligt så blev inte så mycket foton, ska vara duktigare med det nästa gång. Nu har jag ätit och ska kanske se någon film om ett tag, kanske kommer Manda och Jessica hit. Bonne soirée!

3 kommentarer

Mlisen

15 Mar 2013 08:46

Whoa, Emsi, att du inte blåste bort! Haha!
Låter som att ni hade det väldigt trevligt ändå, och massa lugnt. Hur långt tar det att åka till Marseilles? :)

Haha, f'låt. Inte meningen att du skulle få alla dem. Ville bara inte att det skulle försvinna.
Den indiska restaurangen låg på Söder, givetvis. Närmare beskrivning är ju litet onödigt, eftersom du inte kan Stockholm så bra, hoho. Men relativt nära Fåtöljen också!

Sant. Baguette med bara smör kan vara min favorit ibland. I alla fall om man har mat till - någon sorts gryta eller dylikt.. Mmm..!

Jacobs, heter det? Är det ett lokalt litet boulangerie?

Mlisen

15 Mar 2013 12:36

Gud, vad vi har kommit in i ett blogg-flow, Emsi! Sannerligen regelbunden kontakt vi har nu. Vilket jag tycker är rätt mysigt, faktiskt, om jag får säga det själv.. :3

Jooo.. Man KAN äta muffins. Men när det finns tjugofyra stycken, och Bastians ansikte är sådär härligt smushable...

40 minuter, lyx!
Haha, stackare. Hur ska du göra med baguetter i Paris - eller ännu värre; SVERIGE?

Mlisen

16 Mar 2013 16:28

Precis! Och du vet, du har ju själv en syster som du säkerligen systerpysslat med en massa.. :)

Åhja, Martin är jättebra på curry! Nästan lika gott som på restaurang (fast säg inte till honom att jag sagt nästan; sssh!).

Haha, ja, desperate times call for desperate baguette-saving-actions!

Kommentera

Publiceras ej