Midterms, ärenden och packning.

3kommentarer

Den här veckan ska vi ha några prov, lite nationella proven mitt i terminen för att se var vi är nivåmässigt och vad vi måste göra för att bli bättre. Idag bockade jag av hörförståelse, muntligt prov och läsförståelse. Imorgon blir det skriftligt prov. Var sådär lagom pepp när jag vaknade imorse efter att ha sovit alldeles för lite.

Hörförståelsen var svårast, därefter muntliga och lättast var läsförståelsen, tyckte jag. Det muntliga provet gick dock himla bra med uttalet, min lärare sa att "du har ingen större brytning så du låter fransk, du får högsta betyg för uttal, men ditt ordförråd behöver utökas". Behöver kunna uttrycka min åsikt mer varierat, lära mig fler ord och få ett rikare och nyanserat språk, för att komma upp till nästa nivå. Tänker kämpa som en toka för att nå till nästa nivå, jag vill! Siktar på B2 på europarådets nivåskala. Men inte dumt att få det betyget av en fransyska! Gjorde min dag.

Efter detta blev det lunch och sedan lite ärenden. Köpte presenter och lite mat. Hittade en enorm Lindt-kanin, största jag någonsin sett! Maffigt med en sådan på 500 g, låt mig presentera den enorma guldfärgade gnagaren;


Whoaaa. Joyeuses paques, bien sûr!

Blev vansinnigt sötsugen efter denna lilla upptäckt. Tur att jag ska få minst två påskägg, till påsken..!
Nu är jag hemma och har ätit lite mellis. Ska plugga och packa ikväll. Läsa högt för mig själv och studera ord.

Bonne soirée!

3 kommentarer

Mlisen

19 Mar 2013 06:36

Oj, låter som mycket plugg som ockuperar huvudet. Jag hoppas det går bra för dig!
(Och jag vill inte ens kommentera hur GOD den där kaninen ser ut. Jag vet ju själv hur god Lindt är, kvalitetesmässigt, men att man aldrig får "nog" eftersom de serveras i små munsbitar.. MEN DEN DÄR..!)

Men men, Emsi! Tror du att jag kommer avslöja mitt hemliga chilirecept? Nejnej, det är bara för vännerna att smaka, inte skriva ned, hoho! Sedan kokar den gärna i flera timmar, och helst ska den stå över natten (inte på värmen, dock). Men som bäst så ska man gärna börja dygnet före, vilket jag gjorde inför "Sex hos mig" ^-^ Och ingen är nog lika spänd som jag på att få se resultatet!

Haha, det märks att du har abstinens! Så när jag kommer till dig kommer jag finna ett hus fyllt med bullar och bakelser du ska mata mig med, haha? Nom! :D

Justja, det kan jag tänka mig att det är.. Kaffe är inte så dyrt. Men jag håller mig till att det passar bäst i kärleksmums och chokladbollar, annars får det vara!

(HAHA! Kul att du kommer ihåg vad Martin har på mackan. Ja, den mannen tycker more is more, absolut.)

Noomi

19 Mar 2013 09:21

Haha wow! Vilken chokladbit!

Du är då för fin Emma! Tack tack tack. Fantastiska människa!

Då min lägenhet ligger precis över en orgel är hyran ganska reducerad, haha. Den kostar 3500 kr/månad. Fast någon gång under sommaren/till hösten kommer den byggas om till kontor :(
Åh! Det vore ju guld om du kom hit i höst! Det är ganska svårt att få tag på bostad dock.. men om du ska plugga finns ju studentlägenheter att hyra!

Min vän är från Sverige men åkte till Rumänien som volontär för några år sen och sen blev hon kvar där. Hon kommer hem några veckor varje sommar för att jobba, tjäna pengar och sen kunna hjälpa till i Rumänien igen. Så himla häftigt.

Kärlek

Mlisen

19 Mar 2013 17:05

Ja, tack och lov att jag hade min far där!
Jag sade att jag ska försöka bjuda på fika nästa vecka, om vädret är fint. Nu är det ju snö, så inte lika mysigt att gå och fika (då vill jag vara inne och huttra med varm choklad, inte gå ut!).

Haha! Ja! Nu är du på gång! Attans, jag borde gömt ingredienserna bättre i grytan! D:
Vem vet, jag kanske kan laga denna hemliga chiligryta när jag kommer till Strömstad? Den är sååå god med bröd och smör till!

Jag hoppas också att när jag kommer till Paris (12 dagar!!!!) så kommer det vara varmt och soligt. För jag vill ha VÅR i Paris, inte vinter!

Kommentera

Publiceras ej