Skärtorsdagstankar

2kommentarer

Igår var vi på Camp de Milles - ett läger under andra världskriget som användes som fängelse och övergångsställe - de deporterade människor därifrån mot Auschwitz. Där höll man fångna medlemmar ur motståndsrörelsen, människor från andra länder och sådana som sågs som ett hot mot regeringen (bland annat judar). Detta gjorde den franska regeringen, under andra världskriget. Psykiskt ganska tufft men intressant och viktigt att veta om, självfallet. Det var mycket fokus på reflektioner; vad vi kan göra för att förhindra det förflutna från att upprepa sig och hur det kunde ha hänt till en början. Konformitet och mycket sådant talade guiden om, vilket var väldigt bra och intressant. Skrämmande att det låg endast runt 20 minuter från Aix-en-Provence.
 

Bild lånad från Google på Camp de Milles.

Efter vårt studiebesök åkte jag hem och pluggade. Sedan tog jag en powernap och till slut tog jag tag i städningen; ty idag torsdag kommer min mamma och bonuspappa till Aix för att hälsa på mig! Men jag städade även för att jag hade bjudit hem några fina tjejer på tacos- och spelkväll, igår. Vi gjorde väldigt goda tacos, åt och pratade, sedan spelade vi spel, åt godis och förundrades alla över Boels vansinniga skills under "Med andra ord". Väldigt trevlig kväll med väldigt trevliga människor!

Söta Boel. Så himla go!

Idag har jag varit i skolan och nu sitter jag hemma för lite läxor och lunch. Ska åka och möta mina besökare på flygplatsen senare, innan dess ska jag göra lite ärenden. Idag är det förresten skärtorsdag. I Strömstad (min lilla fina hemstad) är denna dag känd för galna norrmän som löper amok, snarare åker amok med tanke på alla raggarbilar, i lilla Strömstad och beter sig helt idiotiskt. Märklig tradition som jag inte saknar här i Aix! Klippet nedan demonstrerar galenskapen. Haha.

http://www.youtube.com/watch?v=DKwE74lpndo 

Ikväll ska jag, mamsen och bonuspappa gå ut och äta middag och fira att påsken har börjat och att de är här. Längtar redan! Mys kommer det bli.

Joyeuses Pâques, vi höres!

2 kommentarer

Mlisen

29 Mar 2013 11:05

Usch, så hemskt.. Måste satt igång många tankebanor.. Kommer ju själv ihåg hur gripande det var med Auschwitz.

Boel verkar vara en riktigt härlig tjej, och gud, så kul med besök! Din mor och Lennart dessutom, fina Lennie!

sv: Haha, gud, så jag älskar blodpudding. Men det verkar verkligen vara en hata/älska-grej.
Marieke är en av de bästa jag vet på presenter. Hon vet liksom precis vad jag skulle bli glad av - vi har känt varandra så länge nu.. :) Klockren är hon!

Jag hoppas också på varmt väder i Paris. BARA TVÅ DAGAR KVAR! <3

Patricia♔ ᴳᴽᵀᴱᴮᴼᴿᴳ

03 Apr 2013 11:45

Hej vännen!
Det låter som om du hade en mycket mysig påsk, av det jag läst. Härligt. Min helg var fin den också. Det var tack och lov ingen mer som åkte på magsjuka (kanske var det så att mamma bara ätit något dåligt, vad vet jag) så vi vågade åka dit under påsken. Det blev en väldigt intensiv helg, som det alltid blir när vi hälsar på min familj haha.
Stor kram♥

Kommentera

Publiceras ej