Sista dagarna i Aix, turiststämpeln och avslut.

0kommentarer

Försöker greppa faktumet att jag har bott här i fyra månader. Känns galet. Tiden går verkligen extremt fort, speciellt när man ser tillbaka på den som har gått. Idag är min sista dag i Aix-en-Provence och jag har officiellt blivit hemlös såväl som turist; lämnade in mina nycklar till hyresvärden och tog mitt pick och pack och flyttade ut från min lilla studio. Inatt ska jag sova hos några fina och snälla tjejer, nämligen, och väldigt tidigt imorgon bitti går mitt tåg till Paris! 
 
Kändes mycket märkligt att vandra ned för Cours Mirabeau för sista gången den här gången, med dragspelsljud i bakgrunden och grönskande träd med franska flaggor hängande från dem. Känns väldigt märkligt att säga hejdå till Aix. Kommer verkligen sakna denna stad, franska språket, kulturen, människorna, atmosfären... Givetvis finns det saker jag kommer sakna mindre (typ fransk administration och sådant), men överlag så känns det lite tungt att lämna staden. Men jag är inte klar med Frankrike! Är självklart att jag kommer återvända en dag.

Ikväll ska jag ut och äta god mat och dricka ett glas vin med fina människor här. Efter det ska jag försöker lägga mig tidigt; imorgon går bussen från Aix vid 06:10 och då ska jag sitta på den med min 20-kilos-väska på väg mot tågstationen och så småningom Paris. Där ska jag luncha med några klasskompisar härifrån, sedan checka in på mitt hotell och senare på kvällen möta upp en bra vän från Sverige! För i Paris ska vi turista och mysa i hela 5 dagar! Sedan blir det hemfärd mot Sverige. Känns som en fin avslutning på en oförglömlig resa!

Finns många tankar och känslor inför hela avfärden och inför min vistelse här. Tror jag kommer få veta vad jag känner när jag kommer hem till Sverige, just nu kan jag inte riktigt sätta ord på det. Så för nuvarande säger jag au revoir - på återseende och avslutar med en liten instagrambomb från senaste tiden. 
 

La Torse.
 

Födelsedagsmiddag för Manda.
 

Provsmakning av franska bakverk.
 
Myskväll på Orienthe.
 

Oreoglass i solskenet på Cours Mirabeau.
 
 

Kommentera

Publiceras ej